Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 29 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

PRIMEUR: Prijzen Fiat Tipo bekend

De prijzen van de Fiat Tipo zijn bekend. Weliswaar alleen van de sedan, maar dat is ook de carrosserievariant waarmee de Italianen als eerste een hernieuwde stap in het populaire C-segment zetten. Het model is iets goedkoper dan verwacht, maar dat komt omdat de importeur bij nader inzien toch een basisniveau aan het programma toevoegt.
Fiat Tipo sedan rt

Focus

Fiat was in eerste instantie van plan om de 4,53 meter lange Tipo Sedan alleen als luxe Lounge aan te gaan bieden. Daar is de importeur op teruggekomen. Er staat nu ook een Pop op de prijslijst. Maar daar dient direct een kanttekening bij te worden geplaatst. Wij horen dat de Pop mogelijk een tijdelijk aangeboden versie wordt. De focus van de dealerorganisatie zal op de Lounge liggen.

Fiat Tipo dash

Uitrusting

Wat het verschil tussen de Pop en de Lounge is? Met de Lounge kom je voor de dag met zaken als een automatische airconditioning, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare portierramen rondom, cruise control, radiobediening op het stuurwiel en de Uconnect navigatiesysteem met 5 inch groot beeldscherm. Zaken als centrale portiersvergrendeling en een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel van de Pop zijn ook op de Lounge aanwezig.

LEES OOK: AUTOVISIE VLOG EERSTE TESTNOTITIES FIAT TIPO

Prijsverschil

Het prijsverschil tussen de twee uitvoeringsniveaus bedraagt 3.000 euro. De Pop is er met de 95 pk sterke 1.4-benzinemotor al vanaf 19.495 euro, de Lounge is er met dezelfde aandrijflijn voor 22.495 euro. Fiat biedt de 1.3-dieselversie met 95 pk alleen als Lounge en wel voor 23.495 euro.

Fiat Tipo Sedan r

Leverbaar

De sedan is per direct te bestellen. De levering start binnenkort. Deze zomer lanceert de fabrikant ook de vijfdeurs hatchback en de stationwagon van de Tipo. De prijzen van die populairdere varianten zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.