Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Porsche wint 24 Uur van Le Mans

Porsche heeft de 24 Uur van Le Mans gewonnen. In een laatste ronde die zo uit een Hollywoodfilm lijkt te komen viel raceleider Toyota uit en ging de winst alsnog naar Porsche.

AFP_C382O.jpg
Foto: AFP

Tot vijf minuten voor het einde leek het erop dat Toyota de legendarische race zou gaan winnen, totdat een ‘loss of power’ ervoor zorgde dat de auto op de start-finish stilviel. De Porsche 919 Hybrid met startnummer 2 was er snel voorbij. Daarmee heeft Porsche de achttiende overwinning behaald. Toyota eindigde als tweede. De auto die urenlang op kop reed met startnummer vijf, eindigde uiteindelijk als 45e, omdat hij niet binnen zes minuten finishte van de   919 Hybrid. Audi kreeg zodoende de derde plek.

Foto: AFP

Ford

Zestig jaar na de eerste overwinning van Ford op Le Mans heeft het merk het weer gedaan. In de GTE Pro-klasse wisten de Amerikanen de Ferrari op 1 minuut afstand te houden. De derde plek en vierde plek in die klasse gingen ook naar Ford.

Foto: AFP

Alpine

In LMP2 was het de Alpine A460 – Nissan van Signatech Alpine die er met de winst vandoor ging. De auto eindigde op 2 minuten en 40 seconden voor de Oreca 05 – Nissan van G-Drive Racing. Op de derde plek eindigde de BR01 – Nissan van SMP Racing.

GTE Am

In GTE Am won de Ferrari 458 Italia van Scuderia Corse. Op de tweede plek eindigde de Ferrari van AF Corse en de top drie werd gecompleteerd door Abu Dhabi-Proton Racing in de Porsche 911 RSR.

Foto: AFP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.