Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Porsche 917 voor in je mancave?

Hij weegt een niet geringe 363 kilo en is vier meter lang. Dit hebbeding misstaat daarbij zeker niet in de hobbykamer (lees: mancave) van een willekeurige petrolhead die het stiekem nog steeds leuk vindt om met kleine autootjes te spelen. Ik heb het hier over een serieuze toy for boys, een Porsche 917 slotracing racebaan.

U denkt ongetwijfeld bij het zien van de foto’s, “wat een tof ding, die wil ik ook!”. Om de droomballon dan maar direct lek te prikken… deze gadget kost 111.000 euro. Voor dat geld krijgt u een volledig handgebouwde racebaan. Een hommage aan de film Le Mans met Steve McQueen in de hoofdrol. Last but not least zitten er ook twaalf slotcars bij, zoals de Ferrari 512 long-tail, de Lola T70 en uiteraard de 917. Natuurlijk zijn ze allemaal voorzien van de juiste racekleuren.

“Een homage aan de film Le Mans deze Porsche 917”

Enfin, dat bedrag is natuurlijk niet mis. Voor al die euro’s koop je ook een alleraardigst aangeklede Porsche Cayman GTS bijvoorbeeld. Dan kun je live racen op echte stuurmanswegen. Niet moeilijk kiezen toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.