Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jun 2016

Porsche 911 GT3 RS ook uitverkocht in Lego

De Porsche 911 GT3 RS was in no-time uitverkocht, maar niet zo snel als het exemplaar van Lego. In slechts één dag verkocht Lego de totale voorraad van de speelgoed-supercar.

Lego Porsche 911 GT3 RS

Dertig dagen

Lego had niet gerekend dat het zo’n storm zou lopen voor de driehonderd euro kostende set. In tegenstelling tot de echte auto betekent het echter niet dat je nu fors meer dan de nieuwprijs moet gaan betalen om nog aan een bouwdoos te komen: over dertig dagen is de voorraad weer aangevuld. Hoeveel exemplaren er zijn uitgeleverd is niet bekendgemaakt door Lego, maar waarschijnlijk zijn het er minder dan er in totaal van de echte auto komen. Porsche gaat waarschijnlijk ongeveer 6.000 exemplaren van de gespoilerde super-911 bouwen.

Porsche 911 GT3 RS - Lego - Autovisie.nl

LEES OOK: WEGENS SUCCES VERLENGD: PORSCHE 911 GT3 RS

2.704 stukjes

De Porsche 911 GT3 RS van Lego bestaat uit 2.704 stukjes en meet 57 x 25 x 17 centimeter. Hij is volledig in samenwerking met Porsche ontwikkeld en heeft onder meer een werkende versnellingsbak, een verstelbare achterspoiler en speciale wielen van Porsche. De set komt compleet met een boek over hoe het plastic model tot stand is gekomen en – net als de echte – met een uniek serienummer.