Autovisie
Autovisie Nieuws 30 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Polestar is officieel een merk

Polestar mag zich sinds deze maand officieel autofabrikant noemen. Het label van Geely, waartoe bijvoorbeeld ook Lotus en Volvo behoren, werd al als zelfstandig merk gepresenteerd, maar nu zijn alle paperassen afgerond. De modellen van Polestar krijgen een eigen chassisnummer met merkcode.

Polestar 1 white exterior, front

De erkenning als automerk volgt op nagenoeg hetzelfde moment als de opening van de fabriek in het Chinese Chengdu. Als eerste komt in het fonkelnieuwe Polestar Production Centre de Polestar 1 van de band rollen. De 2 volgt binnenkort en in een later stadium voegt Polestar de 3 aan het gamma toe. Op het moment dat de 3 in het gamma komt, zal Polestar de bouw van de gelimiteerde Polestar 1 afronden. Dat zal in 2022 zijn.

Start met Volvo-modellen

Polestar noemt zich een fabrikant van elektrische auto’s, maar de Chinese producent trapt af met een plug-in hybridemodel. Vanaf de 2 is elk nieuw model een volledig elektrisch aangedreven auto. Alle types zullen in China het levenslicht zien. De ontwikkeling heeft in Zweden bij Volvo plaats. De Polestar 1 is een niet uitgebrachte concept car van Volvo, terwijl de 2 oorspronkelijk als vervanger van de Volvo V40 stond gepland. De 3 wordt een SUV, die specifiek voor Polestar wordt ontwikkeld. Polestar 2

Negen landen

Vanuit China bedient Polestar de wereld. Het kersverse merk richt zich op negen landen, te weten China, Verenigde Staten, Canada, Zweden, Noorwegen, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk en Nederland. In hoeverre de fabrikant in een later stadium andere markten gaat betreden, is niet bekend.

 

Nog beschikbaar

Polestar start nog dit jaar de levering van de Polestar 1. Van de 600 pk sterke tweedeurs coupé verschijnen slechts 1500 exemplaren, die in een oplage van 500 stuks per jaar worden gemaakt. De fabrikant zegt dat het eerste productiejaar reeds is uitverkocht, maar de totale oplage van de dik 160.000 euro kostende plug-in hybrid is nog niet vergeven. Binnenkort start de autobouwer een campagne om de resterende wagens te verkopen. Voor de 2 zijn de orderboeken eerder dit jaar geopend. Hoe groot de interesse in het Tesla-alternatief is, maakt de fabrikant niet bekend.

Hoe rijdt de Polestar 1?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.