Autovisie
Autovisie Nieuws 9 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Aankomende Polestar 2 wordt Tesla Model 3-rivaal’

Polestar, dat als zelfstandig merk is afgesplitst van Volvo, introduceert in 2020 de Polestar 2. Dit volledig elektrische model wordt een tegenhanger van de Tesla Model 3. In 2022 komt de Polestar 3 op de markt, wat een elektrische SUV zal zijn.

Polestar 1 white exterior, front

De Polestar 2 wordt in de tweede helft van 2019 gepresenteerd en gaat begin 2020 in de verkoop. Hij gaat dan ongeveer 40.000 euro kosten. Twee jaar daarna volgt de Polestar 3, die door directeur Thomas Ingenlath wordt omschreven als “een SUV met een laag, aerodynamisch silhouet”. Zowel de Polestar 1 en 3 worden in de nieuwe fabriek in Chengdu, China geproduceerd. Waar de Polestar 2 gaat worden gebouwd is nog even de vraag. De sedan wordt Polestars volumemodel, dus is er een productiefaciliteit nodig die een jaarvolume van 50.000 auto’s aan kan.

Aanbetaling van 2500 euro

De Polestar 1 is een plug-in hybride met 600 pk en 1000 Nm. Hij is te koop, maar ook te bestellen op basis van een abonnement voor twee of drie jaar. Nederland is een van de allereerste landen waar halverwege volgend jaar de Polestar 1 op de markt komt. Volgens Polestar hebben al vijfduizend mensen aangegeven een Polestar 1 te willen kopen. De productie is gelimiteerd tot vijfhonderd stuks per jaar. Na de Autosalon van Genève, die begin maart wordt gehouden, is de Polestar 1 te bestellen. Geïnteresseerden moeten een aanbetaling doen van 2500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.