Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 11 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Polestar 1 op Goodwood voor het eerst rijdend te zien

We kennen de Polestar 1 sinds oktober 2017, maar hebben hem nog nooit rijdend gezien. Op het aankomende Goodwood Festival of Speed (12 – 15 juli) gaat het gebeuren. Dan wordt het vierde prototype van de hybridesportwagen de befaamde heuvelklim opgejaagd.

En dat zal ongetwijfeld rap gaan, want de Polestar 1 heeft een hybride aandrijflijn aan boord die 600 pk en 1000 Nm sterk is. Hij zou een volledig elektrische actieradius van 150 kilometer moeten hebben en gaat in Europa 155.000 euro, exclusief belastingen, kosten. Polestar biedt ook twee- en driejarige abonnementen aan. In het nog onbekende maandtarief zullen alle kosten (behalve de brandstof) zijn inbegrepen.

Polestar Spaces

Nederland is een van de eerste landen waar de Polestar 1 op de markt komt. Vanaf halverwege 2019 komen er in ons land – en ook in Zweden, Noorwegen, Duitsland, China en de Verenigde Staten – zogeheten Polestar Spaces, waar klanten met de auto kunnen kennismaken. Een jaar na de Polestar 1 komt de Polestar 2 op de markt. Dat zou een concurrent voor de Tesla Model 3 moeten zijn. In 2022 volgt een elektro-SUV, de Polestar 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.