Autovisie
Autovisie Nieuws 17 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Plankgas met een houten kart, de PlyFly

Van dik hout zaagt men planken, of bouwt men een kart. En wat voor één! De snelste versie van de PlyFly heeft een top van niet minder dan 40 km/h.

De PlyFly is een idee van het Amerikaanse bedrijf FlatWorks, dat houten bouwpakketten maakt. Vooralsnog is de Ikea-kart nog niet te koop, maar dat hoopt FlatWorks te veranderen door via de website Kickstarter voldoende geld in te zamelen.

Het plan is om twee varianten van de PlyFly aan te bieden. Beide wegen 56 kg en worden aangedreven door een in China gebouwd viertakt Honda-motortje, met een vermogen van 2,5 pk (topsnelheid 27 km/h) of 4,0 pk (topsnelheid 40 km/h).

“Het in elkaar zetten duurt ongeveer een dag, afhankelijk van je handigheid”

Met uitzondering van de wielen, banden, het remsysteem en de krachtbron is de hele PlyFly opgetrokken uit hout. De zitting is verstelbaar en er is een houder voor een mobiele telefoon aanwezig. Op die manier kunnen bestuurders hun rit opnemen met de telefooncamera.

Wie in de toekomst besluit een PlyFly te bestellen, kan drie flinke dozen thuis verwachten. Het in elkaar zetten van de kart duurt volgens FlatWorks ongeveer een dag, afhankelijk van je handigheid met een hamer, schroevendraaier en moersleutel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.