Autovisie
Autovisie Nieuws 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Peugeot Rifter wil heus nog wel je Partner zijn

Deze Peugeot ruilt zijn vriendelijke naam in voor een niet zo vriendelijke naam. Als Partner wilde hij bij je horen en je helpen met het sjouwen van zware spullen. Als Rifter wil hij… tja… een wig drijven tussen jou en je echtgenoot misschien?

peugeot_rifter_gt_line

Hoe dan ook, deze Peugeot Rifter maakt deel uit van een trio, waar ook de nieuwe Citroën Berlingo en Opel Combo bij horen. Qua ontwerp is hij dus nagenoeg gelijk, alleen heeft hij een iets andere neus en achterzijde. Opvallend is ook de hoge middentunnel in het interieur, die de Berlingo niet heeft, maar de Combo wel.

Bagageruimte van 4000 liter

Er zijn straks twee versies van de Peugeot Rifter leverbaar: een 4,40 meter lang model en een 4,75 meter lang model. Beide zijn als vijf- of zevenzitter leverbaar. Er is standaard zo’n 775 liter bagageruimte beschikbaar. Als je in de lange versie de stoelen neerklapt, kan er niet minder dan 4000 liter (!) mee.

Vijf motorvarianten

De Peugeot Rifter komt in september op de markt. Dan is hij leverbaar met een 110 pk sterke benzinemotor (met handgeschakelde vijfbak) en als turbodiesel met 75, 100 of 130 pk. Die laatste is gekoppeld aan een achttraps automaat, wat ook geldt voor de 130 pk sterke benzinevariant die pas volgend jaar wordt geïntroduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.