Autovisie
Autovisie Nieuws 16 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Opvolger Skoda Rapid Spaceback krijgt naam Scala

Het nieuwe compacte model van Skoda gaat Scala heten. Met het ‘nieuwe compacte model’ bedoelt Skoda de opvolger van de Rapid Spaceback, al zegt de Tsjechische autobouwer dat nog niet letterlijk.

Scala: een bekende naam

‘Scala, die naam komt mij bekend voor.’ Dat kan heel goed kloppen. Van 2010 tot 2012 produceerde Renault voor geselecteerde markten de Scala: een compacte vierdeurs sedan. Deze auto was gebaseerd op de Renault-Samsung SM3. Daarnaast verscheen er in 1980 de Pininfarina Gamma Scala: een sedan gebaseerd op de Kappa Coupé van Lancia.

Afzonderlijke Skoda-letters

Nu heeft Skoda de naam Scala in handen. Het logo verschijnt achterop de opvolger van de Rapid Spaceback: een auto die volgens Skoda ‘grote stappen zet op het gebied van design en technologie’. Over logo’s gesproken: De Scala wordt het eerste Europese Skoda-model met een nieuw gestileerd Skoda-logo aan de achterzijde: afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.

skoda scala achterkant

Silhouet

De onthulling van de Skoda Scala vindt nog voor het einde van 2018 plaats. Het silhouet heb je al eerder op deze website kunnen bekijken. De Scala neemt diverse designelementen over van de Skoda Vision RS die dit jaar op de Autosalon van Parijs debuteerde.

Trap of ladder

De naam Scala stamt af van het Latijnse woord ‘scala’, dat letterlijk ‘trap’ of ‘ladder’ betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment.

skoda scala schulte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.