Autovisie
Autovisie Nieuws 22 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Opel slaat Autosalon van Parijs 2018 over!

Nadat Opel een van de grote afwezigen was tijdens de Autosalon van Genève, wat gezien wordt als de meest toonaangevende autotentoonstelling ter wereld, laat de Duitse autobouwer nu ook de autoshow in Parijs aan zich voorbij gaan.

De reden? Exact dezelfde als voor de afwezigheid op de Geneefse autoshow. De fabrikant legt in 2018 de focus op eigen evenementen in plaats van grote publieksbeurzen. “We zullen continu onze aanwezigheid op een autoshow bekijken. We participeren alleen als het in ons voordeel is”, zo luidt de officiële lezing.

Lees ook: VOLGENDE GENERATIE OPEL CORSA BEHOUDT SPAANS PASPOORT

Corsa in 2019

Zoals eerder door Autovisie geschreven heeft het merk voor 2018 geen grote marktintroducties op de agenda staan. De Corsa is voor Opel het eerstvolgende nieuwe model en die hatchback komt in 2019. Van het model zal tevens een volledig elektrische variant verschijnen. Voor de nieuwe Corsa komt de Parijse autobeurs te vroeg.

Meer afvallers

Opel is niet het enige merk dat zijn beurskalender tegen het licht houdt. Tijdens de Autosalon van Genève ontbraken onder andere Mini en DS. Voor de North American International Auto Show 2019 die in januari in Detroit wordt gehouden hebben bijvoorbeeld BMW en Mercedes-Benz zich al afgemeld. In de afgelopen jaren sloegen merken als Mitsubishi, Mazda, Nissan, Jaguar, Land Rover en Volvo al een of meerdere autoshows over. Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om hun euro’s in andere projecten te steken om het publiek te bereiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.