Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Opel en DS slaan Autosalon van Genève 2018 over

De Autosalon van Genève wordt in de auto-industrie gezien als een van de belangrijkste autotentoonstellingen in de wereld, maar na Mini laten ook de PSA-merken Opel en DS de 2018-editie aan zich voorbij gaan.

The new Opel Insignia GSi Sports Tourer

Opel geeft aan dat het in 2018 de focus legt op eigen evenementen in plaats van grote publieksbeurzen. De autobouwer voegt daaraan toe dat de Autosalon van Genève 2018 niet de enige tentoonstelling is die wordt overgeslagen. “We zullen continu onze aanwezigheid op een autoshow bekijken. We participeren alleen als het in ons voordeel is.”

Corsa

Na een druk 2017, waarin zeven nieuwe modellen en varianten werden gelanceerd, heeft Opel voor 2018 nieuwe motoriseringen op de agenda staan, zoals de reeds voorgestelde plug-in hybrideversie van de Grandland X. Voor de onthulling van de nieuwe Corsa komt de Zwitserse beurs echter te vroeg. Mogelijk laat Opel de nieuwe compacte hatchback in het najaar al zien. De levering start in ieder geval volgend jaar.

DS blijft thuis

Opels zustermerk DS heeft evenmin een stand op de Autosalon van Genève 2018. Het merk heeft dezelfde gedachte als Opel: “Motorshows zijn een marketingtool om met onze klanten in contact te komen, zoals we ook publiciteit, digital tools en open dagen in de dealerorganisatie kennen. In de huidige context wordt onze deelname aan autotentoonstellingen meer door ‘return on investment’ dan door gewoonte bepaald. DS heeft besloten om niet deel te nemen aan deze autosalon en om andere marketingtools in te zetten richting haar klanten. Internationale en lokale events zijn en worden georganiseerd om ons nieuws te presenteren”, aldus het Franse merk. Een insider van DS liet enkele maanden geleden aan Autovisie weten dat DS op de Zwitserse autoshow een nieuwe SUV zou onthullen. Dat wordt dus op een andere tentoonstelling.

Mini

Naast Opel is ook Mini afwezig op de Autosalon van Genève. De Engelse dochter van BMW heeft al enkele jaren geleden aangegeven aan een select aantal autoshows deel te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.