Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 30 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Opel Astra OPC wordt vijfdeurs hatchback

De kans dat de nieuwe Opel Astra OPC een vijfdeurs hatchback wordt, is met de onthulling van deze Astra OPC-racer wel erg groot geworden. Ook bij de racer tellen we niet drie maar vijf deuren.

Opel realiseert dat de markt voor de Astra GTC erg klein is geworden. “Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa”, vertelde Hans Tates, productmanager van de Astra, in een eerder interview met Autovisie. Het uitbrengen van het model vindt Opel geen noodzaak. Ford denkt hetzelfde, want ook de nieuwe 350 pk sterke Focus RS is niet langer leverbaar als driedeurs maar alleen als vijfdeurs hatchback te bestellen. Opel lijkt nu voor dezelfde strategie te kiezen.

“Het uitbrengen van een nieuwe Astra GTC vindt Opel geen noodzaak”

De Astra OPC-circuitracer maakt gebruik van een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 330 pk en 410 Nm. Of de straatversie dezelfde motor krijgt, is nog niet bekend. Opel stoomt de racer klaar voor de TCR International Series waarin de Astra gaat strijden tegen concurrenten als de Seat Leon Cupra, Audi TT, Volkswagen Golf R, Honda Civic en de vorige Astra GTC OPC. In oktober worden de eerste tests uitgevoerd. Volgend jaar moeten de eerste teams een auto in ontvangst nemen.

Opel Astra 002

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.