Remco Slump
Remco Slump Nieuws 5 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Op deze nieuwe Toyota C-HR moeten we nog twee jaar wachten

Op het gebied van design is Toyota lekker bezig de laatste tijd. Van de vijfde generatie Prius worden we zowaar hebberig en ook deze C-HR Prologue staat fraai op zijn wielen. Op de productieversie ervan is het nog even wachten, overigens. Pas over twee jaar gaan we de nieuwe Toyota C-HR op de openbare weg terugzien.

De huidige C-HR stamt uit 2016 en is een crossover naar het voorbeeld van de Nissan Juke. In de Toyota-prijslijst zit hij tussen de Yaris Cross en de Corolla Cross in. Op de Nederlandse markt wordt de C-HR in twee versies geleverd: als 1.8 Hybrid met 122 pk en als 2.0 Hybrid met 184 pk.

Aankomende Toyota C-HR in 2024 op de markt

Deze Toyota C-HR Prologue is alvast een voorproefje van de tweede generatie C-HR, die naar verwachting in 2024 op de markt komt. Hij draagt Toyota’s nieuwe front met een scherp afgesneden neus en haakjesvormige koplampen.

Toyota C-HR
(Afbeelding: Toyota)

Opvallend is de link met de Aygo X, die optioneel te bestellen is met een zwarte achterzijde.

Ben je benieuwd naar de volgende elektrische Toyota? Dit is hem

Wielen op de hoeken voor meer interieurruimte

Volgens Toyota staan de wielen van de kersverse C-HR verder op de hoeken dan voorheen, wat de ruimte in het interieur ten goede moet komen.

Toyota C-HR
(Afbeelding: Toyota)

De C-HR Prologue heeft een duidelijkere coupévorm dan de huidige, al kun je van opzij zien dat de daklijn pas achter het passagierscompartiment begin te dalen.

Naast hybridevarianten ook plug-in hybrideversie

Toyota spreekt duidelijk niet over een volledig elektrische C-HR. De Japanse fabrikant brengt ook van de nieuwe generatie weer een paar hybridevarianten op de markt. Nieuw daarbij is de plug-in hybrideversie.

Toyota C-HR
(Afbeelding: Toyota)

Optioneel is de aankomende C-HR te bestellen in een tri-tone-kleur, zoals de concept car op deze foto’s, in het zilvergrijs, zwart en goud.

Toyota C-HR
(Afbeelding: Toyota)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.