Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Ook vijfde gordel voor Porsche Panamera Gran Turismo

Aan de vraag naar een vijfzits Panamera gaf Porsche gehoor, zij het alleen in de vorm van de fonkelnieuwe Sport Turismo. Maar liefhebbers van de reguliere hatchback, die als Gran Turismo te boek staat, werden dus door de Duitse autofabrikant teleurgesteld.

Werden, want vanaf oktober is de driezits achterbank ook voor de Gran Turismo beschikbaar. Nu gaat het eigenlijk te ver om de derde zitplaats achterin een volwaardige zitplek te noemen. Porsche doet dat ook niet. Het merk spreekt van een vier-plus-één-zitopstelling. Vrij vertaald: het is een gelegenheidsstoel. Welnu, stoel? Nee, het is een noodzitplaats. Het zitvlak is tussen de bestaande zitplaatsen gecreëerd, waardoor je persoon in het midden hoger zit dan zijn medepassagiers aan de raamkant. Bovendien kent de Panamera door zijn naar achteren toe lopende aandrijfas een hoge middentunnel, waar je dus als passagier je benen aan weerskanten van de middenconsole moet zetten.

Of de driezits achterbank standaard wordt of optioneel verkrijgbaar is, is niet bekend. Evenmin of er sprake is van een prijsaanpassing. Op de Panamera Sport Turismo is het 4+1-stoelconcept standaard. De achterbank kan desgewenst worden vervangen door twee sport- of comfortstoelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.