Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Ook nieuwe generatie Skoda Superb en Kodiaq aan de stekker, maar dat is nog niet alles

Skoda laat weten dit jaar twee auto’s grondig te wijzigen. Het gaat om de Superb en Kodiaq. De nieuwe generaties van beide modellen worden dan als plug-in hybride leverbaar, maar dat is nog niet alles.

De Superb en Kodiaq zijn beide belangrijke auto’s voor Skoda. Zo zijn er van de derde generatie Superb meer dan 777.000 exemplaren aan klanten geleverd. Van de grootste SUV van het merk werden al 740.000 auto’s verkocht.

Nieuwe generatie Skoda Kodiaq en Superb

De Superb en Kodiaq zijn volgens Skoda dus nu toe aan een update. Het merk belooft grote wijzigingen.

Skoda Superb
Skoda Superb (Afbeelding: Skoda)

Om te beginnen zijn de auto’s enkel nog met elektrohulp te bestellen. Minimaal in de vorm van een mild-hybride aandrijflijn (waarbij je dus niet hoeft te stekkeren) of maximaal als plug-in hybride. “We blijven het beste van twee werelden aanbieden en leveren onze klanten waar ze om vragen. Daarom worden beide modellen standaard geleverd met mild-hybride technologie en behoort ook een plug-in hybride tot de aandrijfopties”, laat CEO Klaus Zellmer weten.

Een nieuwe design

Daarnaast wordt het exterieurdesign aangepakt. Helaas kunnen we dit nog niet zien. Ook het interieur, dat volgens het Tsjechische merk compleet nieuw ontworpen is, wordt nog niet getoond. Zowel de combi- als hatchback-uitvoering van de Superb krijgen de update.

Skoda Superb Combi
Skoda Superb Combi (Afbeelding: Skoda)

De nieuwe generatie van de Superb wordt geproduceerd in de Volkswagen Groep-fabriek in het Slowaakse Bratislava. De nieuwe Kodiaq rolt in een Skoda-fabriek in Kvasiny (Tsjechië), waar ook zijn voorganger wordt gemaakt, van de band.

Skoda Kodiaq
Skoda Kodiaq (Afbeelding: Skoda)

De nieuwe generatie van de Superb en Kodiaq wordt aankomende herfst geïntroduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.