Autovisie
Autovisie Nieuws 14 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Online museum Citroën Origins is ‘incroyable’

Het is dat mijn Frans zich beperkt tot ‘Je voudrais un pain au chocolat, si’l vous plait’, anders had ik nog veel meer tijd doorgebracht in het virtuele museum van Citroën. Want het is ‘incroyable’!

Franse autoEn volledig in het Frans. Maar dat geeft niet, want Citroën heeft zo’n vijftig auto’s (van vroeg klassiek tot buitengewoon modern) in Citroenorigins.fr gelepeld. Ze verschijnen in alle detail op het beeldscherm en zijn zowel van buiten als van binnen in 360 graden te zien. Daarbij kun je zelfs horen hoe ze klinken en speelt Citroën Origins bijbehorende muziek af: stemmige pianotonen voor een model uit de jaren twintig, synthesizermelodietjes voor een vierwieler die in de jaren tachtig uitkwam.

BEKIJK OOK: UW GARAGE – CITROËN DYANE 400 (1982)

Legendarische klassiekers als de DS en SM ontbreken gek genoeg, maar niet getreurd… volgens Citroën wordt de website aangevuld. En ja, de website Citroën Origins bestaat al even, maar is simpelweg te goed om niet te vermelden. Het online museum is een ware ‘time sink’. Oftewel, iets waar je van plan was slechts even op te kijken, maar waar je vervolgens uren mee zoet bent geweest. En terecht.

KLIK HIER OM NAAR CITROËN ORIGINS TE GAAN

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.