Autovisie
Autovisie Nieuws 14 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Ongelimiteerde Toyota Yaris GR Sport ook voor Nederland

Na de lancering van de Yaris GRMN in een gelimiteerde oplage van 622 stuks komt Toyota met een ongelimiteerde, minder potente Gazoo Racing-uitmonstering. In Japan is deze Yaris GR Sport al leverbaar en nu is ook Europa aan de beurt.

Begin volgend jaar start de levering van de GR Sport. Het is het sportieve topmodel van de Yaris-familie, nu de GRMN reeds is uitverkocht. De GR Sport, waarbij GR staat voor Gazoo Racing, moet de link leggen tussen de rallyprestaties van de Japanners in het World Rally Championship en de straatauto’s.

 

Verlaagd onderstel

De GR Sport beschikt over een op de GRMN geïnspireerde wielophanging met Sachs Performance-schokdempers, gewijzigde stabilisatorstang, 11 mm verkleinde bodemvrijheid en 18 mm gereduceerde ruimtes in de wielkasten. De GR Sport staat op gegoten lichtmetalen, zwarte 17-inch wielen met Bridgestone Potenza RE50-banden in de maat 205/45 R17, die eveneens op de Yaris GRMN werden gemonteerd.

 

Haaienvin

Toyota levert de GR Sport in tegenstelling tot de GRMN als vijfdeurs hatchback. De koets is aangekleed met een haaienvinantenne en achterspoiler. Het dak kleurt standaard zwart, net als de raamlijsten, grille, buitenspiegelkappen en koplampunits Optioneel kan de koper kiezen voor rode accenten op de voorste spoilerlip en achterbumper.

 

 

GT86

Binnenin geeft Toyota de GR Sport sportstoelen met GR-logo mee. De bekleding is donkergrijs en de stiksels zijn zilverkleurig. Het kleine driespaaksstuurwiel is afkomstig uit de Yaris GRMN, dat ook in de GT86 wordt toegepast. De zwarte hemelbekleding, zwarte GR-vloermatten en satijnchromen afwerking rond de versnellingspook, ventilatieopeningen en luidsprekers ronden het geheel af.

 

Hybrid

Voor de aandrijving zorgt een 1.5 Hybrid-aandrijflijn. Toyota toont de Yaris GR Sport voor het eerst op de Autosalon van Parijs 2018, die van 4 tot en met 14 oktober wordt gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.