Autovisie
Autovisie Nieuws 16 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

One-off Lamborghini SC18 voor gefortuneerde Chinese verzamelaar

In opdracht van een gefortuneerde Lamborghini-liefhebber uit China heeft Lamborghini de SC18 ontwikkeld en ontworpen. Er is er maar één en er blijft er maar één.

Lamborghini SC18

In de aanduiding SC18 staat SC voor Squadra Corse. Het is voor het eerst dat de race-afdeling van Lamborghini een straatlegale auto heeft ontwikkeld. De sportwagen op basis van de Aventador is wel getekend door Centro Stile, maar niet zonder de invloed en bijdrage van de Chinese koper. Het resultaat is een opvallende sportwagen met het circuit als uitgangspunt. Voor de SC18 is veelvuldig gebruik gemaakt van de kennis die Squadra Corse in de afgelopen jaren heeft opgedaan met de racewagens van het merk. De renstal racet echter met de Huracán GT3EVO, maar de auto voor de klant is echter gebaseerd op de Aventador.

Huracán GT3 EVO

Het stoere koetswerk van de V12-sportwagen is sterk gemodificeerd, waarbij de aerodynamica tot in het extreme is doorgetrokken. Dat uit zich in de gemodificeerde voorklep, de luchtinlaten in stijl van de Huracán GT3 EVO-racewagen, de hertekende voor- en achterschermen en de airscoops. Achterop prijkt een grote carbon fiber vleugel, die zich in drie standen laat verstellen. Volgens de fabrikant is de afstelling zodanig gekozen dat het op elk circuit tot zijn recht komt.

Rosso Alala

Voor de carrosserie van de SC18 heeft de Chinese Lamborghini-liefhebber gekozen voor de grijstint Grigio Daytona met rode detaillering. Binnenin kleurt de SC18 hoofdzakelijk zwart (Nero Ade) met alcantara bekleding die is voorzien van cross-stitching in Rosso Alala (rood). De stoelen zijn vervaardigd van carbon fiber.

SVJ-motor

Onder het gemodificeerde uiterlijk schuilt de opgepepte V12-motor uit de SVJ, wat betekent dat de 6,5 liter grote krachtbron liefst 770 pk levert. Het koppel bedraagt 720 Nm.

Squadra Corse-label

Volgens Lamborghini plaveit de SC18 “de weg voor meerdere gepersonaliseerde ontwikkelingsprojecten voor motorsportklanten onder het Squadra Corse-label”.

Collectie

De Lamborghini SC18 wordt aan een imponerende collectie automobielen toegevoegd. De schathemelrijke Chinees heeft onder andere super- en hypercars in bezit als de Bugatti Veyron, Bugatti Chiron, Aston Martin One-77, Ferrari F40, Ferrari F50, Ferrari 288 GTO, Ferrari Enzo, LaFerrari Aperta, Ferrari FXX K en een Pagani Zonda R.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.