Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Onder de hamer: Unieke Ferrari 330 GT ‘Shark Nose’

Komt de neus van deze Ferrari 330 GT u ook zo bekend voor? Wij herkennen er een Spyker B6 Venator in. Of de Ferrari mooi is, laten we in het midden, maar bijzonder is hij in ieder geval wel.

Chassisnummer 6537 GT begon zijn leven als een ‘gewone’ Ferrari 330 GT. Hij werd in 1965 gebouwd als een laat Series 1-model en is één van ongeveer 505 exemplaren met oorspronkelijk vier koplampen en een viertraps automaat met overdrive.

De 330 GT werd verscheept naar de Verenigde Staten en verkocht aan John W. Mecom Jr., een bekende oliebaron uit Houston, Texas, en de oprichter van het American Football-team New Orleans Saints.

Mecom was eind jaren zestig met zijn Mecom Racing Team onder meer actief in de Formule 1 en het World Sportscar Championship. Hij racete met een aantal van de meest legendarische sportwagens uit die tijd, waaronder de Ferrari 250 GTO, Chevrolet Corvette Grand Sport en Lola GT.

“De Ferrari kreeg een andere neus aangemeten, met een grote tweedelige grille”

Nadat Mecom deze 330 GT had gekocht, stuurde hij de auto naar Italië. Daar kreeg de Ferrari een andere neus aangemeten, met een grote tweedelige grille en koplampen achter een overkapping die precies de lijn van de carrosserie volgt.

In 1969 verkocht hij de Ferrari door aan iemand in Georgia, die de 330 GT liet overspuiten in metallic rood. De derde eigenaar, ene Richard Kirzinger uit Kentucky, nam 6537 GT mee naar diverse Ferrari Club of America-evenementen, maar zette de sportwagen al snel weg in een loods.

Daar werd de Ferrari in 2007 gevonden, met iets meer dan 70.000 kilometer op de teller. De nieuwe eigenaar liet de 330 GT compleet restaureren en bracht de originele blauwe carrosseriekleur weer terug.

Deze unieke Ferrari 330 GT – met 4,0 liter Colombo-V12 – gaat eind januari onder de hamer bij Russo and Steele in Arizona. Wat de auto moet opbrengen, heeft het veilinghuis nog niet bekendgemaakt, maar gezien het bijzondere karakter van deze Ferrari zal het minstens een miljoen euro zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.