Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Porsche 911 Speedster voor ‘De Tegenpartij’

Wie had ooit gedacht dat oude Jacobse en Van Es-mobielen zoals de Mercedes-Benz 560 SEC AMG en deze Porsche 911 Strosek Mega Speedster nog eens flink knaken waard zouden worden. Deze opgevoerde en… tja… ‘verfraaide’ 911 (type 964) gaat naar verwachting zelfs 200.000 euro opbrengen.

Maar dat heeft een goede reden uiteraard. Ten eerste is de Strosek gebaseerd op de zeldzame Porsche 964 Speedster (waarvan er maar 936 zijn gebouwd) en ten tweede is Mega Speedster daardoor nog veel zeldzamer. De Duitse tuner Strosek Design sleutelde begin jaren negentig slechts vijftien stuks in elkaar.

Deze Mega Speedster verliet op 4 juni 1993 als een ‘gewone’ 964 Speedster de fabriek van Porsche, waarna hij door Strosek onder handen werd genomen. De auto kreeg onder meer een grotere spoorbreedte, een aangepaste wielophanging, speciale driedelige lichtmetalen OZ-wielen, luchtinlaten voor de achterste wielkasten en kenmerkende kleine koplampen.

“De Strosek is gebaseerd op de zeldzame Porsche 964 Speedster”

En daar hield het wel zo’n beetje op, want aan de motor waagde Strosek zich niet. De 3,6 liter zescilinder boxermotor van de 964 Speedster leverde standaard 275 pk en 314 Nm en doet dat in deze Mega Speedster nog steeds. De nog luchtgekoelde krachtbron levert zijn vermogen via een handgeschakelde vijfbak af aan de achterwielen.

Van alle vijftien Mega Speedsters zijn slechts twee stuks gespoten in de Maritime Blue-kleur van dit exemplaar. De Strosek heeft sinds 1993 drie eigenaren gehad, die niet meer dan 9300 kilometer op de teller hebben gezet. De auto wordt op 28 januari geveild bij Bonhams in Scottsdale, Arizona. De verwachte opbrengst ligt ergens tussen de 170.000 en 200.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.