Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Superschattige Peel Trident

Bij het zien van deze Peel Trident schiet gelijk de intromuziek van de cartoonserie The Jetsons door ons hoofd. ‘Meet George Jetson… His Boy Elroy… Daughter Judy… Jane his wife…’

peel7

Waarom? Omdat het retrofuturistische karretje iets weg heeft van de vliegende bubbel waarin The Jetsons rondvlogen. De Peel Trident was een doorontwikkeling van de beroemde Peel P50 (Top Gear, anyone?), die nog steeds te recordboek staat als de kleinste productieauto ooit gemaakt.

De Trident is ietsje groter en werd in 1964 op de Earls Court Motorcycle Show in Londen gepresenteerd. Voor de aandrijving zorgt een piepkleine 49 cc eencilinder van DKW, die gekoppeld is aan een handgeschakelde driebak (zonder achteruit) en een vermogen levert van 4,2 pk.

“Van de Peel Trident zijn niet meer dan 45 exemplaren gebouwd”

Daarmee zou de Trident een topsnelheid van 45 km/h moeten halen. Als verbruik gaf Peel 1 op 35,7 op, wat de fabrikant tot de reclameslogan ‘Bijna goedkoper dan lopen’ bracht. De aanschafprijs van de Trident lag in 1965 op 190 pond (gecorrigeerd voor inflatie en omgerekend zo’n 4200 euro).

‘Your transport of tomorrow – today’, riep Peel ook. Maar helaas waren er slechts weinig mensen geïnteresseerd in het transport van de toekomst. De Trident bleef minder dan twee jaar in productie. Er zijn niet meer dan 45 exemplaren gebouwd.

LEES OOK: ONDER DE HAMER – ASTON MARTIN DB MK II VAN DAVID BROWN

Deze gaat in augustus onder de hamer bij RM Sotheby’s in Monterey, Californië. Wat hij moet opbrengen, is nog niet bekend. Wel weten we dat de Peel volledig gerestaureerd is en wordt geleverd met zijn originele Britse nummerplaat en een grote hoeveelheid documentatie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.