Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Mercedes-Benz Stirling Moss van 2,5 miljoen

Is de Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss een mooie auto? Mwoah, mooi is misschien niet het goede woord. De 650 pk sterke supercar is vooral ontzagwekkend. En tranentrekkend duur.

SLR McLaren Stirling Moss

Want deze Stirling Moss, die op 19 maart bij Bonhams in Stuttgart wordt geveild, moet tussen de 2 en 2,4 miljoen euro opbrengen. En vooruit, gezien zijn zeldzaamheid is dat misschien ook niet gek. Van deze bijzondere variant van de Mercedes-Benz SLR McLaren zijn er slechts vijfenzeventig gebouwd.

Mille Miglia

Het model werd in 2009 geintroduceerd op de North American International Auto Show in Detroit en is qua design geïnspireerd op de Mercedes-Benz SLR uit 1955, een auto waarmee de Britse coureur Stirling Moss in 1955 de Mille Miglia-race won. Net als de ‘klassieke’ SLR heeft de SLR Stirling Moss geen dak en geen voorruit.

Helm op

De wagen is afgeleid van de Mercedes-Benz SLR McLaren (2003 – 2010), maar is 200 kg lichter en haalt niet 626 pk uit zijn 5,4 liter supercharged V8, maar 650 pk. De open supersporter gaat in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 350 km/h. Advies: doe een helm op tegen de met een rotgang binnenkomende vliegen.

Eén eigenaar

De SLR McLaren Stirling Moss die in maart onder de hamer gaat, is geregistreerd in Zwitserland en heeft slechts één eigenaar gehad. Deze heeft er in zeven jaar tijd nauwelijks mee gereden, want de teller geeft aan dat de Mercedes-Benz slechts 7200 kilometer heeft gereden. Geen verrassend natuurlijk, want wat kun je er nou mee? Geen boodschappen doen in ieder geval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.