Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Aston Martin Lagonda met blauw bloed

Binnenkort gaat een stuk koninklijk Brits erfgoed onder de hamer. Deze Lagonda 3-Liter Drophead Coupe was ooit het dagelijks vervoer van The Duke of Edinburgh, Prince Philip.

Queen Elizabeth II was net twee jaar staatshoofd toen haar man, Prince Philip, deze Lagonda Drophead Coupe in ontvangst nam. De prins, inmiddels 94 jaar, was toen slechts 33. De auto werd speciaal op bestelling gemaakt en is een van de twintig exemplaren die er van de eerste generatie 3-Liter Drophead Coupe geproduceerd zijn.

Eigen radioverbinding

De auto kreeg een andere motorkap, een speciale telefoon met eigen radioverbinding, een versnellingspook die niet aan het stuurwiel zat, maar op de vloer stond en een speciaal spiegeltje aan de passagierskant. Er gaan geruchten dat Prince Philip een nieuw snelheidsrecord vestigde tussen Londen en Bath met de auto. In 1961 werd hij vervangen door een Alvis TD21 Drophead Coupe.

Dubbel bijzonder

De Lagonda is niet alleen bijzonder omdat er zo weinig exemplaren van zijn gemaakt, maar ook omdat er praktisch nooit auto’s van het Britse koningshuis in publieke handen komen. De geschatte opbrengst van veilinghuis H&H is met zo’n 450.000 tot 600.000 euro dan ook ongeveer drie keer zoveel als voor een ‘normaal’ exemplaar wordt betaald. Op 20 april vindt de veiling plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.