Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 20 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Ferrari Enzo met jeugdtrauma

Deze Ferrari Enzo heeft een heftig verleden. Door een extreme crash in 2006 bestond de Enzo zelfs uit twee delen. Er was een uitgebreide operatie voor nodig om hem weer op te lappen. Nu de Ferrari weer helemaal kerngezond is, gaat hij onder de hamer voor meer dan 1,5 miljoen euro!

Deze Enzo verliet in januari 2004 Ferrari’s thuisbasis Maranello en werd op 12 februari 2004 overhandigd aan de eerste koper. In 2006 ging de auto naar de Verenigde Staten, toen hij in handen kwam van Stefan Eriksson, de voormalig topman van het omstreden gamebedrijf Gizmondo.

“Ten opzichte van andere Enzo’s heeft dit exemplaar een aantal extra’s”

Heel lang genieten van alle 660 pk’s heeft Eriksson niet. Hij verloor in datzelfde jaar de macht over het stuur van zijn in Rosso Corsa gespoten Enzo tijdens een dragrace met een Mercedes-Benz SLR McLaren op de Pacific Coast Highway. Hij crashte, met als gevolg dat de Enzo in twee delen brak. Klaar voor de schroothoop was de auto niet, want economisch gezien was hij niet total loss. De auto werd daarom door Ferrari Technical Assistance Service hersteld. Ferrari heeft vrijwel alles moeten vernieuwen aan deze Enzo met chassisnummer 135564. De auto werd overgespoten in de kleur Nero Daytona.

Ten opzichte van andere Enzo’s heeft dit exemplaar een aantal extra’s. Zo heeft Ferrari in het dashboard een navigatiesysteem ingebouwd en is de exoot voorzien van een Bose-geluidsinstallatie, een achteruitrijcamera en een koolstofvezel achterspoiler met Enzo-opdruk. Sinds de restauratie heeft de Enzo slechts 2.500 kilometer gereden.

Net zoals alle andere Ferrari’s zijn ook Enzo’s tegenwoordig extreem prijzig. Veilinghuis RM Sotheby’s verwacht dat deze rasechte sportwagen 1,5 tot 2,0 miljoen euro op gaat leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.