Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Officiële safety car Formula E-kampioenschap 2019 gepresenteerd

BMW is leverancier van de officiële safety car van het ABB FIA Formula E Championship 2019. De keuze is gevallen op de BMW i8 Coupe Safety Car. De auto is voorgesteld tijdens de openingsrace op Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico.

Livery van Michael Scully

De livery van de BMW i8 Coupe Safety Car sluit perfect aan op de kleurstelling van de BMW iFE.18 racers waarmee BMW deelneemt aan het ABB FIA Formula E Championship. Voor het design van de livery is Michael Scully, Head of Design BMW Motorsport, verantwoordelijk.

BMW M-upgrades

Helemaal standaard is de plug-inhybride sportcoupé niet gebleven. BMW heeft de BMW i8 Coupe Safety Car aangekleed met BMW M-componenten, zoals een roll bar, een koolstofvezel achtervleugel, een frontsplitter, sportstoelen van de BMW M4 GTS, een vierpuntsharnas, zwaailampen op het dak, een chassisupgrade en BMW M koolstofkeramische remschijven voor de nodige extra stopkracht.

Teams 2019

Het 2019-seizoen van het ABB FIA Formula E Championship is interessanter dan ooit doordat er meer teams deelnemen. Op de startlijst staan nu de volgende teams: Audi Sport ABT Schaeffler, BMW i Andretti Motorsport, DS Techeetah Formula E Team, Envision Virgin Racing, Geox Dragon, HWA Racelab, Mahindra Racing, NIO Formula E Team, Nissan e-dams, Panasonic Jaguar Racing en het Venturi Formula E Team.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.