Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Officieel: Mercedes-Benz gaat elektrische versie G-Klasse maken

Even leek het erop dat de G-Klasse uit het assortiment van Mercedes-Benz zou verdwijnen, maar niets blijkt minder waar: er komt een volledig elektrische variant aan.

Na bijna veertig jaar besloot Mercedes-Benz dat de G-Klasse wel eens een opfrisbeurt mocht krijgen. Die opfrisbeurt kwam er en veranderde optisch vrijwel niets aan de auto. Iets wat niet erg is, want het blijft daardoor een iconische verschijning op de weg. Maar iets wat hij nog steeds niet is, is zuinig. De hoekige vormen en het hoge gewicht van de auto helpen niet bepaald om gunstige verbruikscijfers te behalen. Iets wat problemen oplevert met de steeds strenger wordende uitstooteisen. Het schrappen van het model is dan ook wel eens ter sprake gekomen, maar dat bleek onnodig. Ola Källenius, CEO van Mercedes-Benz, laat nu weten dat de G-Klasse blijft, als elektrische auto welteverstaan.

10 miljard euro

Of eigenlijk laat Sascha Pallenberg, baas van digitale transformatie bij het merk, via een tweet weten wat zijn baas vertelde. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe G-Klasse aan de wereld getoond zal worden. Wel is al duidelijk dat de SUV onder het EQ-submerk komt te hangen. Ook is hij onderdeel van de investering van €10 miljard om tien verschillende volledig elektrische auto’s op de markt te brengen voor 2022, die Källenius eerder aankondigde.

Arnold Schwarzenegger

De eerste volledig elektrische Mercedes-Benz G-Klasse bestaat overigens al. Hij staat in de garage bij acteur en politicus Arnold Schwarzenegger. De filmster liet zijn reguliere G-Klasse in Zwitserland ombouwen tot elektrische auto bij Kreisel Electric. Deze heren gaven de G 490 pk waardoor hij binnen 5,6 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h rijdt. Topsnelheid is iets minder indrukwekkend, want Arnie’s SUV gaat niet harder dan 183 km/h. Bereik is redelijk. Het accupakket van 80 kWh geeft ongeveer 300 kilometer actieradius. Opladen gaat vrij snel dankzij een laadsnelheid van 150 kW. Daarmee is hij in veel opzichten vergelijkbaar aan Mercedes’ eigen elektrische SUV: de EQC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.