Autovisie
Autovisie Nieuws 2 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Officieel: de nieuwe Mercedes-Benz B-klasse

Na de teaservideo van gisteren presenteert Mercedes-Benz vandaag de geheel nieuwe B-klasse. De compacte MPV deelt veel techniek met de A-klasse en legt de nadruk op een ruim en flexibel in te delen interieur. De levering start in februari 2019.

Het interieur van de nieuwe Mercedes-Benz B-klasse biedt meer hoofdruimte ten opzichte van zijn voorganger, meer ruimte in de breedte en comfortabelere stoelen met een groter verstelbereik.

De bagageruimte heeft een inhoud van minimaal 455 liter, die dankzij de verschuifbare achterbank kan worden vergroot tot 705 liter. Tevens is de rugleuning van de achterbank in ongelijke delen neer te klappen (40:20:40). Met de tweede zitrij volledig plat kan ruim 1.500 liter bagage worden opgeborgen.

Mercedes-Benz-B-Class-2019-5

MBUX

Het dashboard is nagenoeg hetzelfde als dat van de nieuwste Mercedes-Benz A-klasse die sinds deze zomer te koop is. Het vrijstaande instrumentarium is beschikbaar in drie versies: twee 7-inch beeldschermen naast elkaar, een 7-inch en 10,25-inch display of twee 10,25-inch beeldschermen. Een head-updisplay is optioneel verkrijgbaar.

De B-klasse is voorzien van het nieuwe MBUX-multimediasysteem dat leert van de gebruikers en voorzien is van een persoonlijke assistent die met het uitspreken van ‘Hey Mercedes’ oproepbaar is.

Mercedes-Benz-B-Class-2019-6

Motoren

De motoren van de nieuwe Mercedes-Benz B-klasse kennen we van de A-klasse. Het model wordt in eerste instantie leverbaar als B 180 en B 200, beide met een 1,3-liter benzinemotor met respectievelijk 136 en 163 pk. Een 7-traps automaat is in beide gevallen standaard.

Dieselaars kunnen kiezen voor de B 180d met een 116 pk sterke 1.5-motor. De B 200d en B 220d hebben een 2,0-liter turbodiesel met vermogens van 150 en 190 pk, beide gekoppeld aan een geheel nieuwe 8-traps automaat. Later volgens meer motorvarianten, waarvan enkele met vierwielaandrijving.

De nieuwe Mercedes-Benz B-klasse is vanaf de eerste week van december te bestellen. De eerste exemplaren arriveren in februari 2019 bij de dealers. De prijzen volgen binnenkort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.