Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Occasions: 3 ruime elektrische auto’s voor maximaal € 22.500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke ruime elektrische auto koop je voor maximaal 22.500 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Aangespoord door de torenhoge brandstofprijzen neemt de vraag naar elektrische auto’s toe. Wat moet je kopen als je op zoek bent naar een serieuze personenwagen die plaats biedt aan je hele gezin? Wij helpen je op weg.

Occasions: drie ruime elektrische auto’s voor maximaal € 22.500 getipt

Hyundai IONIQ electric (2016 – heden)

Dankzij zijn aerodynamische vormgeving heeft de elektrische IONIQ een mooi laag stroomverbruik. Het model vóór de facelift komt gemiddeld 200 kilometer ver op een lading stroom, de vernieuwde versie 100 kilometer verder. De kofferbakinhoud bedraagt maar liefst 462 liter.

Oordeel van de Wegenwacht over de occasion

Het komt voor dat de IONIQ niet wil laden. Aanslag op de laadaansluiting kan de boosdoener zijn. De Wegenwacht haalt dit voorzichtig weg. Meer problemen kennen we van dit type niet!
Hyundai IONIQ electric (2016 – heden)

Nissan Leaf (2018 – heden)

De Leaf is ruim en comfortabel, met opvallend goede voorstoelen. Met een inhoud van 400 liter is de kofferbak niet klein uitgevallen. Het stroomverbruik valt echter tegen. Met een 40 kWh groot batterijpakket kom je maar zo’n 200 kilometer ver. Bovendien blijft de laadsnelheid achter bij die van de concurrentie.

Oordeel van de Wegenwacht over de occasion

Nissan heeft de nodige ervaring met elektrische auto’s en dat is aan deze modelgeneratie van de Leaf goed te merken. Daarbij staat het merk voor een zeer hoog kwaliteitsniveau. Bij de Wegenwacht zijn dan ook geen euvels bekend die bij dit model vaker optreden.
Nissan Leaf (2018 – heden)

Volkswagen e-Golf (2014 – 2020)

De elektrische Golf was jarenlang een van de meest verkochte EV’s in ons land. Het gewicht ligt iets hoger waardoor het onderstel moest worden aangepast. Hij is daardoor iets steviger geveerd. De bagageruimte is met 380 liter identiek aan andere versies. De actieradius bedraagt een ruime 200 kilometer.

Oordeel van de Wegenwacht over de occasion

De Wegenwacht moet bij de elektrische Golf nog weleens te hulp schieten omdat de laadstekker niet wil loskomen. De gele helden kennen een trucje waarna je alsnog op pad kunt.
Volkswagen e-Golf (2014 – 2020)

Ons advies voor de occasions

Let bij een elektrische occasion op de prijs. Regelmatig wordt geadverteerd met een bedrag zónder btw! De overheidssubsidie alvast van de vraagprijs aftrekken is ook een truc. Van dit drietal zouden wij gaan voor de eigenwijze Hyundai.

Occasions: 3 vijfdeurs gezinsauto’s die beter zijn dan een Polo voor 15.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.