Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 19 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Nu officieel: viercilinders voor Porsche Boxster en Cayman!

De volgende Porsche Boxster en Cayman moeten er toch echt aan geloven: boxermotoren met vier cilinders. Dat heeft Porsche CEO Matthias Müller gezegd in een interview met Automotive News.

Porsche levert de ‘flat fours’ allereerst in de Boxster en Cayman. “We kijken eerst hoe klanten op de motor reageren en of ze verkopen, pas daarna nemen we onze volgende beslissingen”, zegt Müller.

Tot 400 pk

Details over de viercilindermotoren zijn nog niet bekend, maar Müller liet eerder doorschermen dat de output “tot wel 400 pk” kan bedragen. Een Duitse journalist kon in 2014 een blik werpen op de specificatielijst en wist te melden dat er een 2.0 met 286 pk en 400 Nm en een 2.5 met 360 pk en 470 Nm op de planning staat. Beide motoren hebben een turbo en direct brandstofinspuiting. Porsche kon dit berecht echter nooit bevestigen. De verkoop van de viercilindermotoren moet halverwege volgend jaar starten.

“We kijken eerst hoe klanten op de motor reageren en of ze verkopen, pas daarna nemen we onze volgende beslissingen”

Porsche levert voor de Britse en Chinese markt overigens al een viercilinder in de Macan, maar dat is een reguliere vier-in-lijnmotor met 240 pk. Technisch gezien een heel andere motor. Bij een boxermotor liggen de cilinders horizontaal en ‘boxen’ ze tegen elkaar in. Bovendien heeft een boxermotor een veel lager zwaartepunt en dat is weer goed voor het weggedrag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.