Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Nog dit jaar, Skoda elektrische Citigo

Wat Volkswagen kan, kunnen wij ook moet Skoda hebben gedacht. Dus komt er van de Citigo een elektrische versie, zoals die er enkele jaren van tweelingbroer Volkswagen Up is.

Skoda laat nog niets los over de elektrische Citigo. De uitvoering wordt pas later dit jaar voorgesteld en zal tegen het einde van het jaar pas in de verkoop gaan. Aangezien de Skoda Citigo en de Volkswagen Up (technisch) identiek zijn, is het logisch dat de compacte Tsjech ook de aandrijflijn van Volkswagens instapmodel overneemt. Of het concern tegen die tijd een opgewaardeerde elektromotor en batterij beschikbaar heeft, is nu niet bekend.

Skoda Citigo - Autovisie.nl -4

Aandrijflijn

In de huidige e-Up brengt Volkswagen een 60 kW sterke elektromotor onder, die zijn voeding krijgt uit een accupakket met een capaciteit van 18,7 kWh. In het geval van de e-Up zorgt de elektromotor voor een verbruik van 11,7 kWh/100 km. De opgegeven actieradius bedraagt maximaal 160 km. De auto is in staat om een snelheid van 130 km/h te halen. Volkswagen e-Up

 

Design

De elektrische Up wijkt nauwelijks van de versie met verbrandingsmotor af. Skoda zal eveneens kiezen om beide aandrijflijnvarianten nagenoeg identiek te houden.

Volkswagen-e-Up x

PHEV

Het publieksdebuut voor de e-Citigo zal naar verwachting in september plaatshebben. Het is de eerste keer dat Skoda een elektrisch aangedreven model introduceert. Op hetzelfde moment zal de Tsjechische Volkswagen-dochter ook voor het eerst stekkerhybridetechniek lanceren. De gecombineerde benzinemotor met elektro-unit en stekkeraansluiting debuteert in de Superb.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.