Autovisie
Autovisie Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Nissan breidt submerk Autech uit

Japan heeft er een nieuw luxelabel bij. Nissan gaat de naam Autech gebruiken voor de meest luxueuze uitvoeringen van zijn modellen. Het eerste model dat voorzien wordt van het label is de Nissan Serena.

Autech

Wat Nismo is voor sportiviteit, moet Autech worden voor luxe en personalisatie. Je kunt de twee labels een beetje vergelijken met RS en Vignale bij Ford. Nieuw is het label overigens niet, want al in 1986 werd Autech opgericht als speciale tak van Nissan. Jarenlang bouwde het bedrijf op kleine schaal sportieve en bijzondere modellen. Denk dan bijvoorbeeld aan een vierdeurs Skyline GT-R of een cabrioversie van de Sylvia.

Toekomst

Nu wordt het merk een sublabel dat naast Nismo komt te staan. Geen unieke modellen meer, maar aangepaste versies van bestaande modellen. De Serena is de eerste auto die onder handen is genomen, maar snel zullen versies volgen van andere modellen van Nissan. Bij al die modellen wordt er volgens Takao Katagiri, verantwoordelijk voor Nissans performance-afdeling, veel aandacht besteed aan de kleinste details en zullen er topkwaliteit materialen gebruikt worden. In eerste instantie zal het nieuwe label alleen in Japanse markt gebruikt worden.

Nissan Serena Autech 2017 -1- Autovisie.nl

Nismo Heritage gaat weer onderdelen Skyline GT-R leveren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.