Autovisie
Autovisie Nieuws 16 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwste Tesla is kleiner dan verwacht

Tesla’s topman Elon Musk heeft het al jaren over een auto onder de Model S. Toch gaan we er niet van uit dat hij deze auto bedoelde.

J.D. Power Tesla Model S
Inhalen met een verschil van 5 km/h. Foto: Youtube / Radio Flyer

10 km/h

Tesla is een samenwerking aangegaan met Radio Flyer, een Amerikaans bedrijf dat al jaren bolderkarren en driewielers voor kinderen maakt. Maar waarom zelf voor je aandrijving zorgen, als je ook elektrisch kunt rijden? Daarom is er nu deze kleine Model S. Helaas voor de kids: geen Ludicrous Mode of autonome functies, maar wel een lithium-ion accupakket en een topsnelheid van 10 hele kilometers per uur. Als dat laatste wat te veel is, kun je hem ook begrenzen op 5 km/h.

Opties

De kleine Model S wordt geleverd in drie kleuren die ook leverbaar zijn op de full size auto. En net als bij die auto kun je kiezen voor de nodige opties, al zijn de prijzen iets gunstiger. Andere wielen kosten bijvoorbeeld 15 dollar, een grotere accu kost 50 dollar en een hoes voor om de auto, die gebaseerd is op de echte, kost ook 50 dollar. In tegenstelling tot de grote Model S kun je ook extra accu’s kopen, die verwisselbaar zijn. Zo bespaar je drie uur laadtijd.

De Radio Flyer Tesla Model S wordt vanaf mei geleverd voor een vanafprijs van 499 dollar.

Hij doet het ook goed offroad. Foto: Youtube / Radio Flyer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.