Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Subaru Impreza komt ook naar Nederland

De kogel is door de kerk. Subaru gaat de nieuwe Impreza ook in ons land aanbieden. De vijfdeurs hatchback debuteert voor de Europese markt in september op de IAA-autoshow in Frankfurt. Kort daarna start de levering op de Nederlandse markt.

im_4032De laatste generaties van de Impreza werden niet in Nederland aangeboden. De importeur zag toen weinig marktpotentieel in het model en besloot om zich de moeite te besparen. Met de nieuwe editie is het volgens de importeur een ander verhaal. Het totaalpakket van de Impreza is veel beter, zo stelt het importbedrijf, waardoor de Impreza ten opzicht van zijn tegenstrevers concurrent in de markt kan worden gezet. De fabrikant zet met de standaard vierwielaangedreven Impreza in op een lager wagengewicht, hoger veiligheidsniveau en dynamische rij-eigenschappen. De nieuweling is gebaseerd op Subaru’s fonkelnieuwe platform, dat de basis voor alle toekomstige modellen vormt.

Sinds 1992

De Impreza maakt al sinds 1992 onlosmakelijk deel uit van Subaru’s modellengamma, ook al werd het model enige tijd niet in Nederland geleverd. Van de productlijn zijn tot op heden 2,5 miljoen stuks verkocht, waarvan 250.000 in Europa. Bijna 9.000 stuks vonden een Nederlandse koper.

ZIE OOK: Subaru komt elk jaar nieuw model

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.