Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Porsche 911 Turbo duikt op

Op Instagram is een foto opgedoken van de nieuwe generatie Porsche 911 Turbo, generatie 992. Porsche is kennelijk al gestart met het bouwen van de eerste prototypes.

Zuffenhausen

De foto is genomen in de fabriek in het Duitse Zuffenhausen waar Porsche al de nieuwe 911 Carrera S en 911 Carrera 4S produceert. Denk overigens niet dat het hier om twee foto’s gaat. De onderste foto is door Instagrammer Todd Schleicher gespiegeld. Kijk maar naar de Porsche-letters op de achterkant.

Forse achterspoiler

De foto verklapt het design van de complete achterkant. Porsche voorziet de Turbo-variant van een forse achterspoiler en vier trapeziumvormige uitlaatstukken.

Niet op Genève of Frankfurt

De nieuwe Porsche 911 Turbo laat nog even op zich wachten. Naar verwachting staat de Turbo-uitmonstering niet op de Autosalon van Genève (7-17 maart) of op de IAA-autoshow van Frankfurt (12-22 september). De marktintroductie vindt naar verwachting pas in 2020 plaats. Nog even geduld dus. De vorige generatie Porsche 911 Turbo (991.2) had een vermogen van 540 pk en 660 Nm. De 911 Turbo Exclusive-variant had echter al 600 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.