Autovisie
Autovisie Nieuws 28 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Mazda CX-5 laat zich gedeeltelijk zien

Het hoort tegenwoordig bij elke introductie van een nieuwe auto, het ‘teasen’ met enkele details. Aangezien de onthulling over een ruime twee weken gepland staat, is bij dezen het teaseroffensief van de Mazda CX-5 ook begonnen.

Populair

Het is misschien wel de belangrijkste lancering in jaren voor Japanners, want de Mazda CX-5 is wereldwijd de bestverkochte auto van het merk geworden. Recent heeft de auto namelijk de Mazda 3 ingehaald, die jarenlang op de eerste plek stond binnen Mazda. De afbeelding laat dan misschien geen details zien, wat je er wel duidelijk uit kunt halen is dat de auto meer op zijn kleine broer, de CX-3, gaat lijken.

Luxere positie

De afgelopen jaren heeft Mazda al steeds betere materialen geïntroduceerd en auto’s steeds stiller gemaakt. Met de nieuwe CX-5 zal dat niet anders zijn. Ook technieken als een head-up display in kleur en adaptieve cruise control moeten leverbaar worden op het nieuwe model. Het heeft allemaal te maken met de hogere positionering waar Mazda op aast.

Motoren

Op motorisch gebied verwachten we geen wereldschokkende verschillen. Reken in elk geval op meerdere atmosferische benzinemotoren met een hoge compressieverhouding en een tweetal diesels, net als bij het huidige model. In de basis zal hij voorwielaangedreven zijn en optioneel kun je kiezen voor vierwielaandrijving.

Op 16 november wordt de nieuwe Mazda CX-5 onthuld op de autoshow van Los Angeles. In het voorjaar van 2017 verwachten we de auto in de showroom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.