Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoek de verschillen met de ‘nieuwe’ Hyundai i10

‘De Hyundai i10 is helemaal vernieuwd’, stelt het Zuid-Koreaanse merk trots in zijn persbericht. Maar hou je de foto’s van de nieuwe i10 naast het pre-faceliftmodel, dan lijkt het meer op het spelletje zoek de verschillen.

Na de veranderde lichtjes achter de grille en de nieuwe 15-inch velgen aan te wijzen, zijn de meesten wel uitgespeeld. Wie de loep erbij pakt, ziet dat ook het grillepatroon minimaal is gewijzigd. Aan de achterkant zijn de veranderingen nog schaarser. Je zal het moeten doen met een miniem herontwerp van de binnenzijde van de achterlichtunits.

Wat is er wél veranderd aan de Hyundai i10?

In het interieur zijn iets meer wijzigingen te vinden. Daar zie je onder meer een nieuw 4,2-inch scherm dat de ouderwetse klokken vervangt en meerdere USB-C-aansluitingen, naast de nog altijd bestaande USB-A-aansluiting. Verder zijn het 8-inch touchscreen, de draadloze oplader, elektrisch inklapbare buitenspiegels, achteruitrijcamera, Apple Carplay en Android Auto nog altijd te vinden in de goed uitgeruste A-segmenter.

facelift vernieuwde Hyundai i10
(Afbeelding: Hyundai)

Ook het de N-line-versie heeft een kleine opfrisser gekregen. Dit sportiever ogende model komt standaard niet op 15-inch, maar op 16-inch velgen. Verder is de Hyundai i10 N-line opgeleukt met een sportievere bumper, rode accenten en verticale lichten in de grille, zoals we dat ook al kenden van het pre-faceliftmodel.

Minder concurrentie

De i10 is, zeker in Nederland, een ontzettend populair model. Vorig jaar nog werden er in Nederland zo’n 4.000 Hyundai i10’s verkocht. Tegelijkertijd verdwijnen er steeds meer merken uit het A-segment. Enkele weken geleden liet Volkswagen nog weten de stekker uit de Up! te trekken.

Ben je op zoek naar een klein stadsautootje, dan is de kans groot dat je ook de nieuwe i10 tegenkomt tijdens je zoektocht. De productie van de nieuwe i10 start binnenkort in het Turkse Izmit en vanaf deze zomer zal de vernieuwde model in de showroom te zien zijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.