Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 13 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe elektro-Skoda op Genève: Vision iV

Op de Autosalon van Genève introduceert Skoda begin maart een nieuw studiemodel onder de naam Vision iV. Het volledig elektrische model blikt vooruit op het elektro-offensief van de Tsjechische Volkswagen-dochter, dat dit jaar aftrapt met de reeds aangekondigde e-Citigo.

vision-iv-exterior-sketch-2-279908

De elektrische coupé-crossover staat als eerste Skoda op het MEB-platform (Modular Electric Drive Kit) van de Volkswagen Group. Volgend jaar verschijnen de eerste productiemodellen op basis van dit platform op de markt.

Elektrische ambities

Bij Skoda hebben ze nog meer ambities, want voor het einde van 2022 wil de Tsjechische fabrikant in totaal meer dan tien geëlektrificeerde modellen presenteren.

vision-iv-exterior-sketch-1-846128

Skoda e-Citigo

Zoals wij eerder schreven zal de e-Citigo de eerste volledig elektrisch aangedreven Skoda worden. Het tweelingbroertje van de Volkswagen e-Up zal later dit jaar worden voorgesteld en nog voor 2020 in de verkoop gaan.

Aandrijflijn van e-Up

Het lijkt logisch dat de e-Citigo de aandrijflijn van de al bestaande Volkswagen e-Up zal overnemen, maar Skoda laat daar nog niets over los. De Volkswagen wordt aangedreven door een 60 kW sterke elektromotor die zijn voeding haalt uit een accupakket met een capaciteit van 18,7 kWh. Deze krachtbron verbruikt 11,7 kWh/100 km en heeft een opgegeven actieradius van maximaal 160 km.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.