Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe BMW Z4 heeft duidelijke Fiat-trekjes

De nieuwe BMW Z4 roept bij ons een heel sterk gevoel van déjà vu op. Bekijk de roadster maar eens goed schuin van voren. Lijkt sprekend op de Fiat 124 Spider nietwaar?

BMW Z4

De breed uitgesmeerde grille, de vorm van de koplampen en de twee ‘bulten’ op de motorkap… Zet de BMW Z4 en de Fiat 124 Spider naast elkaar en de overeenkomsten zijn duidelijk. In vergelijking met het studiemodel van de Z4 is de kersverse roadster duidelijk afgezwakt qua design, met een minder agressieve neus, subtielere welvingen over de flanken en een ietwat nietszeggende achterzijde. Het grote verschil met zijn voorganger is het feit dat BMW weer voor een softtop heeft gekozen.

Topmodel

BMW heeft de Z4 onthuld op Pebble Beach, waar het merk vorig jaar het doek van het studiemodel trok. Uiteraard zien we hier het topmodel (een echte M-versie komt er niet). Het is de Z4 M40i met een 340 pk en 450 pk sterke 3,0 liter twinturbo zes-in-lijn. Daarmee gaat hij in 4,6 seconden van stilstand naar 100 km/h. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Later introduceert BMW ook een aantal viercilindervarianten van de Z4, die overigens in samenwerking met Toyota is ontwikkeld. De aankomende Supra is het broertje van de Duitse roadster.

Begin volgend jaar

In eerste instantie komt de Z4 als First Edition op de markt. Die uitvoering is gespoten in Frozen Orange Metallic, heeft speciale 19 inch wielen, een interieur met zwarte leren bekleding en een audiosysteem van Harman Kardon. Standaard levert BMW de First Edition met adaptieve led-koplampen, een digitaal instrumentarium en een head-up display. De derde generatie Z4 komt begin volgend jaar op de markt. Wat hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.