Autovisie
Autovisie Nieuws 11 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Airbus-helikopter ontworpen door Peugeot

Op vrijwel iedere autoshow heeft Peugeot weer een nieuw studiemodel te presenteren. Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten. Momenteel is het merk echter aanwezig op de Dubai Airshow, want het heeft deze Airbus H160 getekend.

De helikopter is het grootste project tot nu toe voor het Peugeot Design Lab. De ontwerpstudio werd in 2012 opgericht om de designexpertise van Peugeot op het gebied van auto’s, brommers en scooters ook in andere sectoren te kunnen vermarkten. Het Design Lab ontwierp onder meer al een jacht, een horloge, een bank en een tram.

“Peugeot won een designwedstrijd die Airbus had uitgeschreven”

Peugeot won een designwedstrijd die Airbus voor de H160-helikopter had uitgeschreven. De Europese vliegtuigfabrikant (maker van onder meer het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380) wilde graag dat een partij van buiten de luchtvaart het ontwerp van de nieuwe helikopter zou tekenen, omdat die er met een frisse blik in zou kunnen stappen.

De Airbus H160 komt volgend jaar op de markt. Hij kan twaalf mensen meenemen, de tweekoppige bemanning niet meegerekend. De H160 wordt aangedreven door twee Turbomeca Arrano-turbinemotoren, waarmee de helikopter een kruissnelheid van 296 km/h haalt. De actieradius van de Airbus is 833 km.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.