Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Niet meer naar de dealer: (voorraad)auto’s van Porsche online te bestellen

Porsche voegt een nieuwe functie toe aan zijn configurator. Je hoeft voor het bestellen van een (voorraad)auto niet meer naar de dealer, maar kan dit gewoon online doen.

De fabrikant verkoopt al sinds 2019 auto’s online in 32 landen. Het gaat dan om voorraadauto’s uit het eigen land én nieuwe auto’s. Binnenkort kan je echter ook voorraadmodellen uit het buitenland (100 landen) via internet bestellen. In Nederland is dit vooralsnog helaas niet mogelijk.

Porsche online bestellen

In veel landen hoef je al niet meer naar de dealer om een nieuwe Porsche of een lokaal voorraadmodel te bestellen. Binnenkort kan je dus ook voorraadmodellen uit andere markten in je winkelmandje doen. Die service wordt in eerste instantie alleen aangeboden in Duitsland, maar zal de komende weken ook uitgerold worden in Spanje en Portugal.

Auto’s van Porsche niet in Nederland online te bestellen

“Het is een pilot die voor de Nederlandse markt niet geldt”, laat Porsche Nederland aan Autovisie weten. Want hoewel de onlineservice in drie landen wordt uitgerold, wil Porsche tegenstrijdig genoeg niet naar een volledig onlinemodel. “Voor het aanbod en configureren kan je prima online terecht. (..) Toch, als je een Porsche uiteindelijk koopt, wil je de auto zien en voelen.”

‘Een clubhuis gevoel’

Het online kopen van een sportwagen of luxe SUV kan dus binnenkort in Duitsland, Spanje en Portugal. Al betekent dit niet dat het merk jou als klant liever niet meer in de showroom ziet. Sterker nog, Porsche zet internationaal in “een soort clubhuis gevoel”, aldus Porsche Nederland.

Porsche Cayman GT4 RS
Een Porsche Cayman GT4 RS wil je toch niet online bestellen?

“Je kan in de nieuwe showrooms binnenkomen als liefhebber om even rond te kijken, langskomen om er te werken of even koffie te drinken. De showroom wordt een stuk laagdrempeliger. Vroeger kwam je enkel naar de dealer om een auto te kopen of voor een werkplaatsafspraak”, zegt de Nederlandse tak van de Stuttgartse fabrikant. Volledig online zal Porsche Nederland in ieder geval de komende tijd, en misschien wel nooit, worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.