Autovisie
Autovisie Nieuws 28 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse NextEV ontwikkelt elektrische hypercar

Even geen Parijs-nieuws dit keer, maar een telexberichtje uit de Verenigde Staten van Amerika. Het Californische NextEV, dat je zou kunnen kennen uit de Formule E, komt met een ruim 1300 pk sterke elektrische supersportwagen.

nextev

Althans, het woordje ‘komt’ moeten we misschien met een snufje Jozo nemen, want het ‘vaporware’-gehalte in de hypercarbusiness is traditioneel groot. Laten we het erop houden dat NextEV zegt met een ruim 1300 pk sterke elektrische supersportwagen te komen.

Acceleratievermogen

Het apparaat wordt in november voorgesteld en moet meer dan 1 miljoen dollar gaan kosten (900.000 euro plus). Topsnelheid? Onbekend. Actieradius? Eveneens onbekend. Acceleratievermogen? Wel degelijk bekend. Van stilstand naar 100 km/h zou in minder dan 3 seconden te klaren moeten zijn.

Betaalbaardere auto

NextEV is net als Faraday Future een Amerikaans bedrijf dat door Chinese investeerders wordt gesteund. Na de introductie van bovengenoemde supersporter wil het een betaalbaardere elektrische auto op de markt brengen, eerst in China en daarna in de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.