Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 26 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Naam Vanquish keert voor Aston Martin snel terug

Met de komst van de kakelverse DBS Superleggera neemt Aston Martin afscheid van de Vanquish, maar de Engelsen zijn niet van plan om afscheid te nemen van de beroemde typenaam. De aanduiding keert zeer spoedig terug, zo verklapt het sportwagenmerk aan Autovisie.

In gesprek met enkele managers van Aston Martin tijdens de presentatie van de kakelverse DBS Superleggera, wordt duidelijk dat de naam Vanquish tijdelijk van het toneel verschijnt. De aanduiding keert spoedig terug, zo krijgt Autovisie te horen. De vraag is alleen op welk model. Uiteraard moet de aanduiding Vanquish altijd op een sportwagen zijn geplakt. De Engelsen hebben nog twee nieuwe modellen in de pijplijn als het om sportwagen gaat. Het betreft de hypercar in samenwerking met Red Bull Racing en een sportcoupé met middenmotor. Aangezien het model met Formule 1-genen al Valkyrie is gedoopt, blijft de tweede sportwagen over. Aston Martin wil dat type in 2020 op de markt brengen. Het zou, na de Valkyrie, de tweede sportwagen van het merk worden met de motor centraal in het chassis geplaatst. Aston Martin Vanquish S - Autovisie.nl

Klassieke sportwagen

De naam Vanquish werd in 2001 voor het eerst op een Aston Martin toegepast. Hij vormde zo’n zeven jaar het topmodel van het leveringsprogramma. De Engelse autobouwer koos voor de vervanger van de klassieke sportwagen met V12-motor voor een andere naam. Die DBS was bovendien weliswaar een zelfstandig model, hij was gebaseerd op de DB9. Toen Aston Martin in 2012 de productie van de DBS staakte, verscheen er een nieuw topmodel. De auto droeg wederom de naam Vanquish. Deze zomer wordt van de tweede generatie het laatste exemplaar gemaakt. De DBS Superleggera neemt de rol van topmodel over, maar afscheid hoeft er van de aanduiding Vanquish niet te worden genomen dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.