Autovisie
Autovisie Nieuws 5 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Miniatuurauto: Corvette, a guilty pleasure

Toegegeven, mijn autopassie beperkt zich voornamelijk tot auto’s van Europese makelij. Al kunnen sommige Japanse modellen ook op mijn warme belangstelling rekenen. En een enkele Amerikaan, zoals de Corvette C3. Dat is een auto die ik nooit zou kopen omdat ik vind dat ie niet bij me past. Maar in 1:43 hou ik me niet in.

Wat niet wil zeggen dat de vitrines vol staan met Corvettes, het zijn er een paar waarvan deze twee mijn favorieten zijn. De Corvette C3 racer is van Vitesse en die kocht ik al vele jaren geleden eens op een ruilbeurs. Ik viel op die flink verbrede schermen waarin lekker brede wielen hun plek vinden. En dan die banden met het bandenmerk in witte letters erop. Uit de grote sidepipes kun je de potente V8 bijna horen. Inmiddels heb ik deze klassieke Corvette tijdens diverse historische races in actie gezien en dat hamerende gebrul van dat big block blijft geweldig!

Jaren later vond ik de gele Corvette C3, van welk merk hij is, weet ik niet want het staat er ook niet onderop. Volgens mij komt hij uit zo’n goedkope tijdschriftenserie. Maar dat maakt me niet uit want de lijn is goed, de kleur is gaaf en ook die dikke wielen maken hem helemaal af. Zo zou ik hem willen hebben als ik het lef had.

“Zo zou ik hem willen hebben als ik het lef had”

Dat het een goedkoop model is zie je wel aan de details. Zo zitten de buitenspiegels er wel heel raar op, alsof links rechts zit en andersom. Bovendien priempt er aan de achterzijde maar een klein zielig uitlaatje onder de achterbumper uit en volgens mij heeft zo’n Corvette toch echt twee stortkokers, voor elke kant van de V8 eentje. En toch vind ik hem prachtig, noem het mijn guilty pleasure.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.