Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Milan Red: een nieuwe hypercar uit Oostenrijk

En opnieuw duikt er een kersverse speler op in hypercarland. Deze keer is het de Oostenrijkse firma Milan Automotive. Het design van de eerste auto is klaar: de Milan Red.

Géén hybride technologie

Milan Automotive is van plan om in totaal 99 exemplaren van de Milan Red te produceren. Onder de motorkap geen hybride technologie, maar een 6,2-liter V8-motor met vier turbo’s. Volgens de makers goed voor een vermogen van 1.325 pk en 1.400 Nm koppel.

milan automotive milan red 005

Spectaculaire prestaties

Met een wagengewicht van slechts 1.300 kilogram staat dit alles garant voor spectaculaire prestaties. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt bijvoorbeeld slechts 2,47 seconden en topsnelheid bedraagt meer dan 400 km/h. Ook de volgende sprintcijfers zijn indrukwekkend: 0-200 in 5,46 seconden en 0-300 in 9,98 tellen.

milan automotive milan red 001

Koolstofvezel

Bijzonder aan de Milan Red is dat – áls de auto in productie gaat – de eerste auto is met een volledig van koolstofvezel vervaardigde wishbone-wielophanging. Koolstofvezel wordt ook toegepast voor het chassis en de bodypanelen van de auto. Naar verluidt zijn 18 van de in totaal 99 geplande auto’s al verkocht. De prijs? Reken op ongeveer 2 miljoen euro per stuk. Milan Automotive mikt op clientèle van de Bugatti Veyron, de Chiron en de Koenigsegg Regera.

Roofvogel

Milan is vernoemd naar de rode wouw (Milvus milvus): een roofvogel uit de familie van de havikachtigen. In het Duits heet deze vogel Rotmilan.

milan automotive milan red 004

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.