Autovisie
Autovisie Nieuws 12 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

MG Midget III: Met de paplepel ingegoten

Het is volstrekt logisch dat Sander Hulskamp in een MG Midget MkIII rijdt. Het kan bijna niet anders, zouden we kunnen zeggen, want de liefde voor MG heeft hij van huis uit meegekregen.

“Absoluut. Ik heb het van mijn vader, die ook altijd in MG’s reed. Toen ik achttien was en nog thuis woonde, kreeg ik mijn eerste Engelse sportwagentje al, een Midget. Later gebruikte ik een MGB als dagelijks vervoermiddel, maar op een gegeven moment was dat simpelweg geen doen meer. Omdat mijn vrouw en ik kinderen kregen, moest er een auto komen die praktischer was. Maar de MGB heb ik nog steeds, al staat hij al tien jaar stil.

Mijn huidige Midget heb ik anderhalf jaar geleden gekocht. Hij had daarvoor ongeveer vier jaar lang niet gelopen, dus kostte het wat moeite om hem aan de praat te krijgen. Ik heb de MG naar een garage gebracht en daar kregen de monteurs het motortje weer in beweging. Daarna hebben mijn zoon en ik het cabrioletje technisch voor het grootste deel in orde gemaakt. De Midget is nog niet helemaal klaar, maar hij is goed genoeg om er lekker mee te rijden.

“De MG is geen museumstuk, maar een gebruiksvoorwerp”

Want daar gaat het per slot van rekening om. De MG hoeft niet prachtig te zijn – al vind ik hem zelf ontzettend mooi om te zien – want het is geen museumstuk, maar een gebruiksvoorwerp. De Midget is net een kart. Hij is behendig en voelt veel sneller aan dan hij eigenlijk is. Bovendien heb je veel meer contact met de weg en de mensen om je heen omdat de MG een open auto is. Ik heb altijd aanspraak, krijg leuk reacties en geniet tijdens het rijden van het weer.

Ik rijd geregeld een klassiekerrally en laat de Midget ook weleens uit op bijvoorbeeld het circuit van Zandvoort of Lelystad. En het mooie is dat mijn gezin net zo betrokken is bij het autootje als ik dat ben. Het is me kennelijk gelukt om de liefhebberij door te geven aan mijn zoon en dochter, want beide hebben inmiddels een klassieker aangeschaft. Mijn dochter heeft een oude Vespa uit 1964 en mijn zoon rijdt – hoe kan het ook anders – in een MG Midget.”

Eigenaar: Sander Hulskamp (54)
Beroep: Financieel en logistiek medewerker Apotheek
Auto: MG Midget MkIII
Bouwjaar: 1973
Geschatte waarde: € 7.000
Gemaakt: 1966 – 1974
Motor: 1275 cc, viercilinder-in-lijn benzinemotor, 65 pk
Topsnelheid: 140 km/h
Toekomstplannen: “Ik zal ermee blijven rijden. De MG is een gebruiksobject. Dat hij slijt, krasjes en deukjes krijgt, is niet erg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.