Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze dating-app kom je alleen maar Tesla-eigenaren tegen

Knap jij ook altijd af op je date omdat hij of zij geen Tesla heeft? Goed nieuws, want er is nu een dating-app waarmee je alleen met echte Musketeers in contact komt.

Ken je dat? Wanneer je als Tesla-eigenaar via Tinder of Lexa eindelijk een date regelt met de persoon van je dromen, maar tijdens een potje bowlen ontdekt dat hij of zij in een Amerikaanse muscle car rijdt? Of juist net een Porsche Taycan Turbo S heeft aangeschaft? Om die frustraties te voorkomen is in de Verenigde Staten Tesla Dating opgestart. Een dating-app waar je enkel fanatieke Musketeers ontmoet.

Het idee komt van ene Ajitpal Gréwal. Hij merkte op – net als de rest van de autowereld – hoe extreem veel Tesla-eigenaren écht van hun auto houden. Ajitpal kwam erachter dat zij eigenlijk alleen nog maar over hun EV willen praten als ze ‘m bezitten, en dat de auto ook een groot onderdeel van iemands identiteit bepaalt. Daarom wilde hij een platform creëren waarop deze mensen elkaar makkelijker konden vinden.

Elon-fans

Het motto van Tesla Dating, zoals de applicatie heet, is dan ook ‘Because You Can’t Spell LOVE Without EV’. De website profileert zich als ‘een exclusieve gemeenschap van gelijkgestemde Elon-fans. Je weet wel, het soort mensen dat jou écht begrijpt’.

Wie zich wil registreren op de website, moet uiteraard aan kunnen tonen dat hij of zij in het bezit is van een Tesla. De applicatie is momenteel nog in ontwikkeling, maar je kunt je al wel opgeven om er straks zo snel mogelijk en de hele avond in een romantisch restaurant over je Model 3 te kunnen praten.

Satire

Het hele concept klinkt natuurlijk als satire en het kan zomaar zijn dat we allemaal in de maling worden genomen. Maar een aantal Amerikaanse media ging in gesprek met Gréwal, waaruit blijkt dat het allemaal toch serieuzer is dan het lijkt.

“Mensen die een Tesla hebben, delen veel waarden. Ze willen hun impact op het milieu verminderen en ze houden van technologie. Als er genoeg animo voor Tesla Dating is, dan zet ik de app waarschijnlijk wel live.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.