Autovisie
Autovisie Nieuws 24 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz GLB komt uit twee landen

Mercedes-Benz produceert de productieversie van de GLB straks in twee landen, te weten in Mexico en in China.

China en Mexico

Moederbedrijf Daimler heeft de productielocaties voor de nieuwe GLB in een blogpost wereldkundig gemaakt. De GLB rolt straks van de band in het Mexicaanse Aguascalientes maar ook in Peking, gelegen in China. De twee fabrieken verzorgen samen de productie voor de hele wereld.

Mercedes-Benz Concept GLB 2019

Eind 2019

De voorbereidingen in de fabrieken starten al in de komende maanden, want de productieversie van de GLB moet nog voor de jaarwisseling in bepaalde landen in de showrooms staan. Een Europese marktintroductie start naar verwachting begin 2020.

Mini G-Klasse

Op de autoshow van Shanghai debuteerde in April de Concept GLB met zeven zitplaatsen. Die werd door zijn design al snel de ‘mini G-Klasse’ genoemd. Het studiemodel geeft een voorproefje van de GLB-productieversie. Naar verwachting wijkt de definitieve GLB-versie nauwelijks af van het studiemodel.

MFA2-platform

De GLB vormt het ruimere alternatief voor een GLA. Hij komt te staan op het MFA2-platform waarop ook de A-Klasse, B-Klasse en CLA worden gebouwd. De krachtbron line-up komt in grote lijnen overeen met de A-Klasse, B-Klasse en CLA.

Mercedes-Benz Concept GLB 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.