Autovisie
Autovisie Nieuws 12 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz EQA Concept is strakke elektro-A

Waarom zijn zoveel elektrische concept cars grijs met blauwe details? Nou ja, dat is een vraag voor een andere keer. Maar deze Mercedes-Benz EQA Concept doet in ieder geval mee aan die trend.

mercedes-benz_concept_eq_a_8

Automerken buitelen over elkaar heen om zo snel mogelijk een elektrisch label te introduceren. BMW heeft uiteraard al i, Volkswagen komt met I.D. en Mercedes-Benz gaat het proberen met EQ, waarvan deze strak gelijnde EQA in 2020 een van de eerste producten gaat zijn. Maar dan wel met, naar verluidt, vijf deuren in plaats van drie.

EQC, EQE, EQS, etcetera

De naam hint er al naar; de EQA is een relatief compacte, elektrische hatchback (lengte: 4,285 meter) in het segment van de Mercedes-Benz A-Klasse. En dat betekent dat op termijn dus ook modellen als de EQC, EQE en EQS op de markt komen. Mercedes-Benz wil tegen 2025 tien volledig elektrische auto’s op de markt hebben.

Sport en Sport Plus

Deze EQA heeft twee elektromotoren, vierwielaandrijving en een systeemvermogen van 272 pk. Zijn batterij heeft een capaciteit van 60 kWh, wat de elektrische ‘ster’ een actieradius van zo’n 400 kilometer zou geven. Geinige gimmick. Als je de auto in Sport zet, toont zijn ‘grille’ een vlammende horizontale streep. Als je overschakelt op Sport Plus tekent het scherm een AMG GT R-achtige Panamericana-grille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.