Autovisie
Autovisie Nieuws 21 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz Concept A Sedan haat lijnen en vouwen

Even jullie clichékennis testen: Wat laat deze Concept A Sedan zien, volgens Mercedes-Benz? A – Waar het merk absoluut niet met zijn design naartoe wil? B – Dat het merk eigenlijk niet weet wat het wil? Of C – Waar het merk met zijn design naartoe wil?

m6

Het antwoord is even duidelijk als in honderden persberichten van tientallen autofabrikanten uitgekauwd. Want inderdaad, deze Concept A Sedan is een voorbode van de nieuwe stijl van Mercedes-Benz. Wat er dan zo anders aan is? Nou, dat weet ontwerpdirecteur Gorden Wagener. Naar eigen zeggen heeft hij de strijd aangebonden met lijnen, plooien en vouwen. Daarvan zitten er vaak te veel op een auto, aldus Wagener.

LEES OOK: VERNIEUWDE MERCEDES-BENZ S-KLASSE TRAPT AF IN SHANGHAI

De Concept A Sedan moet puur en simpel zijn. En dat is ‘ie ook, afgezien van die vreemde, doodse ‘ogen’. Over de techniek meldt Mercedes-Benz niets. We weten alleen dat de Concept A Sedan 4,56 meter lang, 1,87 meter breed en 1,46 meter hoog is en op 20 inch lichtmetaal staat. Zien we hem ooit in productievorm terug? Ja, ongeveer wel, als opvolger van de Mercedes-Benz CLA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.